°C 25

U Graberju Ivaničkom zaustavljena vikend-rekorderka: Vozačica (24) napuhala čak 2,47 promila!

03.05.2021.

Petar Brnada

Tijekom proteklog vikenda na području cijele Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da je u vrijeme provođenja akcije utvrđeno ukupno 684 prometna prekršaja, od čega 45 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 297 prekršaja nepropisne brzine, 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 44 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri vožnje pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 219 ostalih prekršaja.

Vikend rekorderka s najvećom zabilježenom koncentracijom alkohola bila je 24-godišnjakinja zaustavljena u Graberju Ivaničkom u petak oko 22 sata.

Iz policije kažu da je 24-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka Zagrebačkom ulicom gdje je i uhvaćena. Provedenim nadzorom i alkotestiranjem utvrđeno je kako je automobilom upravljala pod utjecajem alkohola (2,47 g/kg) zbog čega je isključena iz prometa, oduzeta joj je vozačka dozvola na 12 sati te će u redovnom prekršajnom postupku biti podnesen prekršajni nalog.