°C 25

U dvorištu obiteljske kuće u Svetoj Nedelji sadila marihuanu, prerađivala i preprodavala

13.06.2024.

Redakcija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom periodu, u dvorištu obiteljske kuće na području Svete Nedelje sadila marihuanu koju je po sazrijevanju sušila, prerađivala, prepakiravala i skrivala u obiteljskoj kući nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavala – izvijestili su iz policije.Pretragom obiteljske kuće u kojoj prebiva osumnjičena policijski službenici pronašli su 12 zasađenih sadnica konoplje tipa droga, visine od oko 5 do 20 cm te ukupno 1401,4 grama marihuane pakirane u četiri različita pakiranja i predmeti za pakiranje droge.

-Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava – kazali su iz policije.

(Foto: PU zagrebačka)