°C 25

U Dugom Selu jedan novozaraženi! Aktivno 45 slučajeva na području županije

28.07.2020.

Maja Peranić

Nakon jučerašnje nule, područje Zagrebačke županije danas broji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o osobi s područja koje pokriva Ispostava Doma zdravlja Dugo Selo.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije trenutno je na području cijele županije aktivno 45 slučajeva. Od pojave virusa evidentirano je 239 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a ozdravilo ih je 183 dok je 11 osoba preminulo.

Ispostava Dugo Selo koja danas broji jednog novooboljelog ima ukupno 7 aktivnih slučajeva, a do sad je ondje oboljelo ukupno 25 osoba.

Najviše zaraženih ukupno broji najveći grad županije – Velika Gorica (59), a potom slijedi Zaprešić (57), te Ispostava Samobor koja uključuje i područje Svete Nedelje (57). Najviše aktivnih slučajeva trenutno je na području Velike Gorice (12), a najmanje tek jednog sada ima vrbovečko područje.

Aktivni slučajevi na današnji dan:

Ispostava Velika Gorica – 12
Ispostava Samobor – Samobor – 8
Ispostava Dugo Selo – 7
Ispostava Samobor – Sveta Nedelja – 5
Ispostava Zaprešić – 4
Ispostava Sveti Ivan Zelina – 3
Ispostava Jastrebarsko – 3
Ispostava Ivanić-Grad – 2
Ispostava Vrbovec – 1

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.