°C 16

Sveta Nedelja: Rasturile u Dubaiju pa nagrađene od Grada za izniman uspjeh

06.12.2019.

Romana Šimek

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec svečano je primio učenice Magdalenu Juričić i Mateu Juričić povodom dodjele Javnih priznanja Grada Svete Nedelje.

Priznanje za izvanredan uspjeh za osvojeni šampionski trofej na Međunarodnom abakus natjecanju – Brainobrainfest 2019. održanom u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) gradonačelnik Dario Zurovec uručio je Matei Juričić, a Priznanje za izvanredan uspjeh za osvojenu zlatnu medalju na Međunarodnom abakus natjecanju – Brainobrainfest 2019. održanom u Dubaiju, (Ujedinjeni Arapski Emirati) uručio je Magdaleni Juričić. Uz priznanja dodijeljena im je i novčana nagrada.

Brainobrain je program za razvoj kognitivnih sposobnosti i socijalne emocionalne inteligencije kod djece. Svrha programa je kvalitetni osobni razvoj, podizanje svjesnosti o moralnim i etičkim načelima te maksimalno poticanje i iskorištavanje svih mentalnih potencijala kod djece. Devetogodišnja Matea Juričić je na Brainobrainfest festivalu 2019. godine u svojoj kategoriji osvojila šampionski trofej i postavlila vrh rješivši u samo 3 minute 30 zadataka množenja i dijeljenja troznamenkastog s jednoznamekastim brojem, te 8 zadataka zbrajanja i oduzimanja više dvoznamenkastih brojeva. Sedmogodišnja Magdalena Juričić je u svojoj kategoriji osvojila zlatnu medalju riješivši zadatke zbrajanja i oduzimanja više jednoznamenkastih i  dvoznamenkastih brojeva.

Gradonačelnik Dario Zurovec od srca je čestitao učenicama na postignutom uspjehu. -U ovim godinama postići tako zavidne rezultate izniman je uspjeh. Drago mi je vidjeti koliko se trudite i ulažete u svoje osobne rezultate i postignuća na području obrazovanja. Ali to nisu samo vaši uspjesi, to su i uspjesi roditelja koji vam nesebično pomažu da postignete toliko mnogo. Ovom prilikom i njima čestitam-, istaknuo je gradonačelnik Zurovec.