°C 26

Šest novozaraženih na području Zagrebačke županije

11.07.2020.

Petar Brnada

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 11.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 199 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o šest osoba više, a jedna osoba je preminula (9.7).

Tako je na području Zagrebačke županije trenutno aktivno 56 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 135 osoba, a 8 ih je preminulo.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po jedan novi slučaj u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje te u Ispostavi Vrbovec, po dva nova slučaja u ispostavama Samobor i Jastrebarsko.

Ima i promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za umrle – jedna osoba je preminula 9.7. (Ispostava Samobor za područje Svete Nedelje)

-Stožer civilne zašttite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- poručuju iz Županije.