°C 9

Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan

29.07.2021.

Maja Peranić

Radovi na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Selnici Ščitarjevskoj, područnog objekta DV Lojtrica, u samoj su završnici. Nakon što se tehnički pregleda i do kraja opremi u svojim će prostorijama dočekati pedesetak mališana ovog naselja. Proširuju se tako potrebni kapaciteti za predškolski odgoj u Velikoj Gorici, nakon čega će se krenuti i u ostvarenje obećanja da vrtić bude besplatan za svu velikogoričku djecu.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 6 341 350 kuna od čega je sredstvima Europske unije sufinancirano 80% iznosa odnosno 4 663 105,52 kuna.

Mjesni odbor dobio prostorije

Novoizgrađeni objekt je u potpunosti gotov te je trenutno u fazi opremanja i čeka tehnički pregled. Zadovoljstvo ovim projektom za mještane Selnice je višestruko jer će, osim vrtića, prostorije u novoizgrađenom objektu na korištenje dobiti i Mjesni odbor.

 -Ovo je jedan od najvećih projekata u našem mjestu, izrazito nam je drago da će uz vrtić i mještani dobiti adekvatan prostor društvene namjene. Naša djeca i djeca na širem području će dobiti mjesto za igru i odgoj – rekla je Kristina Klarić predsjednica Mjesnog odbora Selnica.

Cijelom projektu prethodila je kupnja četiri parcele ukupne veličine 6000 kvadratnih metara, s obzirom na to da u ovom mjestu nema javnih površina.

- Moram istaknuti da sam ponosan i sretan što smo realizirali ovaj kapitalan projekt od izuzetne važnosti za naše mjesto. Ovaj dio Gorice je bio slijepo crijevo i nezgodno je roditeljima koji rade u Zagrebu voditi djecu u vrtić u Goricu, pa putovati u Zagreb na posao. Vrtić je važniji, no ovdje smo dobili i prostore za mjesni odbor potrebne za javni život naših mještana – dodao je Mate Čorić, bivši predsjednik Vijeća Mjesnog odbora u čijem mandatu je projekt pokrenut.

Osim u Selnici, vrtićke kapacitete za kojima se iz godine u godinu ukazuje sve veća potreba Grad Velika Gorica proširit će i drugim projektima. Početkom pedagoške godine otvara se i vrtić u Lukavcu, a do proljeća bi trebao biti gotov i objekt u Maloj Buni. Na sve veću potražnju za mjestom u vrtiću Grad će odgovoriti i dogradnjom vrtića u Podbrežnici te izgradnjom novog objekta u Velikoj Gorici, najavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Za obilaska vrtića u Selnici istaknuo je kako sve veći broj novorođene djece te doseljavanja mladih obitelji prikazuju Veliku Goricu kao jedan od najpoželjnijih gradova za život u Hrvatskoj, a to treba pratiti i ovakvom infrastrukturom.

- Uz novi vrtić u Selnici u adaptaciji je prostor za područni vrtić Lukavec, u drugoj fazi gradnje je vrtić u Maloj Buni i najavljujemo proširenje u Koprivničkoj u Podbrežnici i izgradnju novoga velikoga vrtića u samome centru grada u ulici Slavka Kolara – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Dotaknuo se i predizbornog obećanja o cijenama vrtića.

U drugom dijelu mandata ostvarit će se obećanje o besplatnom vrtiću

- Rješavamo kapacitete za upis sve naše djece u vrtić, nakon toga u drugom dijelu mandata, po obećanju da ćemo to učiniti do kraja mandata, ispunit ćemo to i da vrtići za svu našu djecu budu besplatni – potvrdio je Ačkar kako prvo treba zadovoljiti potrebe da svako dijete ima mjesto u vrtiću, a potom će se ispuniti i ovo dano obećanje.

Galerija slika

Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan Selnica Šćitarjevska dobila vrtić! Nakon što se prošire kapaciteti, vrtić će Velikogoričanima biti besplatan