°C 29

Sedamdeset godina DVD-a Strmec Bukevski!

31.05.2022.

Redakcija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Bukevski proslavilo je 70. godišnjicu postojanja i humanitarnog rada. Društvo danas ima 119 članova, od kojih tridesetak operativnih.

„Ponosimo se svakim članom društva, a posebno djecom i mladeži. Vjerujemo da će oni biti garancija nastavka vatrogasne tradicije u našemu kraju", stoji u izvješću o 70 godina rada društva. Navedeno je u njemu da se zadnjih godina, uz pomoć Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postaje grada Velike Gorice, intenzivno radi na školovanju i obuci članova društva.

„Trudimo se sudjelovati na svim vatrogasnim zbivanjima i vatrogasnim natjecanjima na kojima ostvarujemo odlične rezultate“, stoji u izvješću.

Uz članove prijateljskih društava, proslavi su prisustvovali zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i kum zastave društva, i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas. Karas je rekao da su se dobrovoljna vatrogasna društva izvorno osnivala radi zaštite i spašavanja od požara, no vrlo brzo postala su stup društvenoga života u svakome mjestu. Kolarec je naglasio da su vatrogasci uvijek na usluzi onima kojima treba pomoć.

„Uvijek ističem, vi ste ti koji prvi uskačete i pomažete našim žiteljima. Uvjerili smo se, kada su bile poplave, potresi, velike nepogode... vi ste odradili lavovski posao. Vi ste snaga koja pokreće naše gradove i općine. Ustrajte u tome! Na tom putu imat ćete podršku i financijsku pomoć Zagrebačke županije koju svojim radom i zaslužujete“, poručio je Kolarec.

Foto i izvor: Zagrebačka Županija

Galerija slika

Sedamdeset godina DVD-a Strmec Bukevski! Sedamdeset godina DVD-a Strmec Bukevski!