°C 14

Samobor: Mladić (19) sa 1,21 promila sletio s ceste i udario u stablo, 18-godišnji putnik ostao teško ozlijeđen

07.10.2019.

Petar Brnada

U mjestu Vrbovec Samoborski protekle subote dogodila se prometna nesreća u kojoj je prilikom slijetanja automobila sa kolnika teško ozlijeđen 18-godišnji putnik.

Sve se dogodilo u večernjim satima, točnije oko 20 sati, a kako navode iz Policijske uprave zagrebačke, nesreći su kumovali alkohol i neprilagođena brzina.

-19-godišnjak je upravljao pod utjecajem alkohola (1,21 g/kg) osobnim automobilom marke Ford Focus zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kroz mjesto Vrbovec Samoborski, kolnikom nerazvrstane ceste Vrbovec u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do ispred kućnog broja 8, u blagom lijevom preglednom zavoju, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila te stanju i osobinama ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama izgubio je nadzor nad vozilom te u zanošenju s vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika, a potom s vozilom sišao na meki teren gdje se nastavio nekontrolirano kretati, da bi se potom vratio na kolnik i s vozilom sletio u neograđeni dvorišni prostor i udario u stablo- izvijestili su iz PUZ-a.

U prometnoj nesreći liječnička pomoć pružena je 18-godišnjem putniku u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok je drugom putniku iz vozila liječnička pomoć pružena u Dječjoj bolnici Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Vozaču je liječnička pomoć pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.