°C 23

Samobor: Akcijom prikupljeno više od 19 tisuća kuna, na more će i djeca slabijeg imovinskog statusa

10.01.2020.

Romana Šimek

Tradicionalna akcija Solidarnost na djelu u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna dobra namijenjena  građanima slabijeg imovinskog stanja lani se provodila od 10. listopada do 31. prosinca putem novčanih bonova od 5 kuna te donacijama i uplatama na račun Gradskog društva Crvenog križa Samobor. Na kraju akcije prikupljeno je ukupno 19.430 kuna.

Osnovna škola Bogumila Tonija prikupila je 4.065 kuna, Osnovna škola Vladimira Deščaka 3.441 kunu, Osnovna škola Sveta Nedelja 3.370 kuna, Osnovna škola Samobor 3.010 kuna, Osnovna škola Mihaela Šiloboda 955 kuna, Osnovna škola Rude 535 kuna, a donatori i građani uplatili su 4.054 kune. Od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava 5 posto uplaćuje se u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a ostatak sredstava samoborski Crveni križ tradicionalno će utrošiti na ljetovanje djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, koje će za njih, zahvaljujući prikupljenim sredstvima, biti potpuno besplatno.

Crveni križ zahvaljuje svima koji su donirali, volontirali, dijelili i na bilo koji drugi način sudjelovali u akciji Solidarnost na djelu.