°C 10

S 2.25 promila sjeo za volan, pa "pao" u Ivaniću

13.03.2023.

Ivana Ćurić

Tijeko vikend akcije policija je na području Policijske uprave zagrebačke utvrdila ukupno 582 prometna prekršaja, od čega 75 prekršaja vozač s alkoholom,  zatim 150 prekršaja nepropisne brzine, 129 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 38 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Na cijelom području Zagrebačke županije uhvaćena su i četiri vozača koja zapravo nisu ni položili vozački ispit, a još toliko vozača sjelo je za volan iako imaju zabranu upravljanja vozilima.

Najviše promila za volanom imao je 63-godišnjak uhvaćen u Ivaniću.

- Oko 22 sata u Ivanić-Gradu u Ulici 65. bataljuna ZNG-a kod kućnog broja 166 je 63-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,25 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznake te tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas ugrađen u vozilu. Osumnjičeni muškarac je isključen iz prometa te mu je na rok od 12 sati oduzeta vozačka dozvola i smješten je na otrježnjenje. Zbog počinjenih prekršaja bit će mu izdan Prekršajni nalog-priopćili su iz PUZ-a.

Među pripadnicama ljepšeg spola najviše je "napuhala" vozačica uhvaćena u subotu u Novoselcu.
-U 23.45 sati u Novoselcu u Moslavačkoj ulici kod kućnog broja 3 je 37-godišnjakinja  pod utjecajem alkohola (0,58 g/kg) upravljala  osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a zbog čega  je isključena iz prometa te joj je privremeno na rok od 12 sati oduzeta vozačka dozvola, dok će protiv osumnjičene biti izdan Obavezni prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja-dodaju iz policije.
Tijekom provedbe akcije na drogu su testirane ukupno tri osobe i tri osobe su odbile testiranje.
Od 75 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 13 vozača (17,3%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 12 mladih vozača (16,0%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.
Prilikom provođenja akcije, sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i 17 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.