°C 21

Rugvica proslavila svoj Dan: Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vatrogastvo i mlade

15.09.2022.

Redakcija

Vijest o dolasku Imunološkog zavoda i niza gospodarskih subjekata u Radnu zonu Rugvica Sjever,  završetak izgradnje novog vrtića u Jalševcu Nartskom, gdje je s radom započeo i područni objekt, nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vatrogastvo i mlade, samo su dio projekata istaknutih na svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je proslavljen Dan općine Rugvica.

Načelnik općine Rugvica Mato Čičak naročito je ponosan na projekt izgradnje novog vrtića, za kojeg je već u planu i proširenje.

- Napravili smo novi projekt za još četiri odgojne skupine, ukupne vrijednosti sedam milijuna kuna, a za koji već imamo i građevinsku dozvolu - istaknuo je Čičak.

- Na nama je da nastavimo ulagati u naše mlade, jer oni su naša budućnost, a da smo na dobrom putu najbolje svjedoči to da je u prvi razred ove godine upisano 20 prvašića više nego lani - naglasio je Čičak, zahvalivši Zagrebačkoj županiji na više od devet milijuna kuna vrijednom ulaganju u uređenje potkrovlja osnovne škole.

U ime Zagrebačke županije sjednici je nazočio župan Stjepan Kožić kojem je tom prigodom uručena nagrada za životno djelo.

- Hvala Vam što ste prepoznali naš trud, viziju, ideje i projekte kojima dajemo doprinos razvoju ove prelijepe, moderne i nadasve perspektivne općine za koju se zna u cijeloj državi. Ova priznanja su osim poticaja i velika odgovornost da s istim ili još većim entuzijazmom nastavimo raditi svatko u svom području. Ono što me posebice raduje što su među današnjim dobitnicima mladi ljudi koji već danas ostvaruju značajne rezultate. Pojedinac je bitan, a svatko od nas može doprinijeti da živimo u boljoj zajednici, boljem društvu - rekao je Kožić uputivši zahvalu u ime svih ovogodišnjih laureata.

Sjednici je nazočila u ime predsjednika Vlade RH ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak koja je tom prigodom istaknula kako je na području Zagrebačke županije ugovoreno više od 4,5 milijardi kuna vrijednih projekata, od čega u Rugvici 216 milijuna kuna što je prema broju stanovnika čini jednom od uspješnijih općina u Hrvatskoj. 

- Da je netko prije dvadesetak godina rekao da će Rugvica postati jedan brend i prepoznatljivost, kako u poduzetničkom tako i infrastrukturalnom smislu činilo bi se svim žiteljima ove općine kao jedan prekrasan san. Danas općina živi svoj najljepši san! -  rekao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Galerija slika

Rugvica proslavila svoj Dan: Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vatrogastvo i mlade Rugvica proslavila svoj Dan: Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vatrogastvo i mlade Rugvica proslavila svoj Dan: Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vatrogastvo i mlade Rugvica proslavila svoj Dan: Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vatrogastvo i mlade Rugvica proslavila svoj Dan: Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vatrogastvo i mlade