°C 18

Razbojnik (23) počinio 11 kaznenih djela na području Zagreba i Dugog Sela

25.01.2024.

Ivana Ćurić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 11  kaznenih djela  „Krađe“ i jednog kaznenog djela „Razbojništva“.

Naime sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak od 3. do 19. siječnja 2024. godine na području Zagreba i Dugog Sela, počinio niz imovinskih kaznenih djela s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari.

Osumnjičenom su cilj bili parfemi, torbice, novčanici  ali i osobni automobil.

-19. siječnja 2024. godine na području Dubrave u ranim jutarnjim satima otuđio je osobni automobil marke „Volvo“ zagrebačkih registarskih oznaka, da bi u idućih 5 minuta s prethodno otuđenim osobnim automobilom dovezao se do autobusnog stajališta na području Maksimira gdje je uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 46-godišnjakinjom te joj otuđio novac, bankovne kartice i osobne dokumente-javlja PUZ.

Također u tri navrata, sumnja se, 23-godišnjak je iz trgovine na području Maksimira otuđio 11 ženskih torbica i jedan novčanik.

Isto tako, sumnja se da je počinio ukupno sedam krađa iz trgovina na području Dubrave, Centra, Maksimira, Črnomerca i Dugog Sela gdje je otuđio 30 parfema.


Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 8.978,10 eura.

-Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 23-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok su podnijeli posebno izvješće nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu-zaključili su iz PUZ-a.