°C 27

Raspisan javni poziv za gradove i općine: Za čipiranje i sterilizaciju pasa Županija izdvaja 13 tisuća eura

13.04.2023.

Ivana Ćurić

S ciljem smanjenja i kontrole populacije napuštenih pasa te kako bi pomogla gradovima i općinama sa svog područja u troškovima provedbe Zakona o zaštiti životinja, Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan 13.272 eura. Navedena sredstva utrošit će se na veterinarske usluge označavanja pasa mikročipom te sterilizaciju kujica u 2023. godini, a javni poziv je otvoren do 28. travnja 2023. godine.

Kod raspodjele županijskih sredstava presudno će biti koliko pasa je na području JLS-a registrirano u Lyscanu 2022. godine, jesu li donijeli opći akt o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te jesu li provodili program kontrole populacije napuštenih pasa u 2022. godini, imaju li ugovor ili neki drugi akt o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja, odnosno imaju li u svom proračunu osigurana financijska sredstva za provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Više informacija o javnom pozivu dostupno je na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a sve dodatne informacije mogu se saznati na broju telefona 01/6009-413, radnim danom od 9:00 – 12:00 sati.

Inače, ovo je peta godina zaredom da Zagrebačka županija raspisuje ovaj javni poziv, a na prošlogodišnji se od ukupno 34 javilo 20 jedinica lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije, odnosno 8 gradova i 12 općina. Među gradovima najveći iznos dobila je Velika Gorica – 20.000 kuna, a od općina Brdovec – 3.761 kunu. Detaljan popis gradova i općina koji su u 2022. bili korisnici ove mjere nalazi se na fotografiji u prilogu.

 

(Zagrebačka županija)

Galerija slika

Raspisan javni poziv za gradove i općine: Za čipiranje i sterilizaciju pasa Županija izdvaja 13 tisuća eura