°C 16

Provaljivao u mlijekomate: Nakon desetak krađa, ulovljen u Zaprešiću

05.11.2019.

Romana Šimek

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje deset kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem od toga je jedna u pokušaju.

Naime, sumnja se da je 37-godišnjak tijekom listopada provaljivao u mlijekomate na području Susedgrada, Velike Gorice i Trešnjevke. U četiri navrata (31., 26., 23. i 19. listopada) u Ulici Janka Grahora provalio je u mlijekomat na način da je uporabom podesnog predmeta obijao vrata hladnjaka mlijekomata ili lomio lokote te iz unutrašnjosti otuđivao novac. Također je u dva navrata došao do mlijekomata u Ulici Dobriše Cesarića, gdje je 14. listopada uspio provaliti i otuđiti novac, a 29. listopada je pokušao provaliti. Nadalje, 26. listopada je u Ulici Gajnice provalio u mlijekomat i lomljenjem lokota otuđio novac, a u Velikoj Gorici je 28. i 30. listopada u Ulici kralja Stjepana Tomaševića gdje je iz mlijekomata otuđio metalnu kasu s novcem. A u noći s 29. na 30. listopada u Zagrebu, u Pakoštanskoj ulici prerezao lokot na mlijekomatu i otuđio posudu s novcem.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 10.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

foto: Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL