°C 7

Proslavljen Dan Grada Dugo Selo

14.11.2022.

Redakcija

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Dugo Selo proslavilo je svoj Dan.

Kratkim filmom „Od Martinja do Martinja“ prikazani su realizirani projekti tijekom godine dana, posebice komunalni projekti i niz društvenih događanja.

- Brojni su bageri na gradilištima, pri kraju je vodovod i kanalizacija. Sagradili smo puno nogostupa, biciklističke staze, podupirali naše udruge. Puno se gradi tako da ja već mislim na drugu godinu, jer bitni su projekti za budućnost, a sljedeće godine u komunalnu infrastrukturu ulažemo 50 milijuna kuna - naglasio je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

U ime Zagrebačke županije sjednici je nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec.

- Porast broja stanovnika u Dugom Selu govori da grad ide prema naprijed i da je na dobrom putu, a na tom razvojnom putu i dalje će biti prisutna pomoć Zagrebačke županije - rekao je Kolarec, dodavši kako se upravo na području Dugog Sela realiziraju dva velika EU projekta - izgradnja Centra izvrsnosti za robotiku u sklopu Srednje škole Dugo Selo te projekt izgradnje Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb Istok koji je na području Dugog Sela u završnoj fazi realizacije.

Čestitke na realiziranim projektima uputili su izaslanik predsjednika Sabora RH te načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i izaslanik predsjednika Vlade RH te saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja istaknutim pojedincima kao i nagrada za životno djelo. Ove godine ista je uručena predsjedniku Vinogradarske-vinarske udruge „Terra Sancti Martini“ Borisu Mahaču.

 

"Županija na dlanu" proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom.