°C 17

Prisjeo im Samoborski fašnik: Žlicu ajvara uz ćevape platili koliko i vožnju autićima u lunaparku!

12.02.2024.

Redakcija

Jedna obitelj za vikend se odlučila pod maskama zaputiti u Samobor - prijestolnicu karnevalske zabave u ovo pokladno vrijeme. Želeći ondje provesti ugodno poslijepodne, posjetiti zabavni program, djecu odvesti u lunapark i nešto prizalogajiti neugodno ih je iznenadila cijena tog "zalogajčića". Naime, dvije porcije ćevapa u lepinji uz jednu porciju ajvara obitelj je platila 21 euro! Ne bi to ni bilo tako čudno da samo "porcija" odnosno žlica ajvara ili pak kajmaka nije koštala čak 3 eura! Dakle, da preračunamo u kune, dvije porcije ćevapa stoje oko 150 kuna dok žlica ajvara košta jednako kao i jedna vožnja autićima u lunaparku -20 kuna!

Apsurd je još veći što je cijena krafne na štandu pokraj iznosila manje od porcije "fašničkog ajvara", dakle krafnu su platili 2 eura.

Posve je razumljivo da je Samoborski fašnik najveća samoborska manifestacija u godini u koju Samoborci itekako ulažu trud i novac. U bogatom programu ove godine nastupali su (i još će nastupiti) najveće zvijezde hrvatske estrade poput Petra Graše i Severine, no cijena hrane na štandovima koji se nalaze na najfrekventnijim lokacijama u gradu nešto su što je šokiralo posjetitelje koji ipak smatraju da uz divlju fašničku atmosferu cijene nisu trebale baš toliko podivljati.