°C 24

Predsjednik vrbovečkog HSS-a prešao k Bandiću

17.10.2018.

Ivana Ćurić

Dejan Jaić, dugogodišnji predsjednik vrbovečkog HSS-a napustio je ovu stranku i političku karijeru odlučio nastaviti u Stranci rada i solidarnosti Milan Bandić 365.

Podsjetimo, Jaić je u veljači ove godine reizabran za predsjednika vrbovečkog HSS-a kojeg unutar stranke drže jednim od najjačih ogranaka u Zagrebačkoj županiji. Neslužbeno doznajemo kako je odbio pristupiti nezavisnoj listi Stjepana Kožića, također bivšeg HSS-ovca, zbog čega je navodno Jaić završio svoj radni odnos u Distributivnom centru za voće i povrće.

Prelazak u novu stranku mogao bi donijeti i promjene u vrbovečkom Gradskom vijeću gdje Jaić obnaša funkciju predsjednika Gradskog vijeća na koje je mjesto izabran kao član vladajuće koalicije, no već je poručio kako će i dalje podržavati rad gradonačelnika Denisa Kralja.

(Beljak i Jaić na izbornoj skupštini vrbovečkog HSS-a u veljač; arhiva ZGprsten)

 

I dok su se preko društvenih mreža oglasile Zagrebačke vijesti kako ovakvim radnjama zagrebački gradonačelnik "buši" HSS i SDP, predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je kako im time kožić i Bandić ne štete.

-Kupujući i uzimajući sebi naše bivše uhljebe, neradnike i potkupljive vucibatine, Bandić i Kožić ne “buše HSS” i ne štete nam. Dapače, ta dvojica hodajućih političkih mrtvaca, pomažu nam da se što prije riješimo epiteta trgovačke stranke, kojeg smo zaslužili upravo zahvaljujući takvima koji sad prelaze kod njih. Dakle, sretno bivšima, a Bandić i Kožić neka samo nastave. Još najdulje 2,5 godine, do sljedećih izbora a onda će svi oni ili u mirovinu, ili u obrade kod nadležnih institucija, a većina na burzu rada iliti zavod za zapošljavanje-poručio je Beljak o dojučerašnjim stranačkim kolegama.