°C 26

Pozitivna nula u Hrvatskoj - prolaze dani bez novih slučajeva zaraze

03.06.2020.

Redakcija

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246. Do sada je testirano 67814 osoba, od toga 517 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 17 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2095, što je 7 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103. Tako je, u cijeloj državi preostalo 48 aktivnih slučajeva zaraze.

Podsjećamo,stožer civilne zaštite RH je prošli je tjedan donio Odluku o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Ovom Odlukom određene su države članice EU - Češka Republika, Mađarska, Republika Austrija, Republika Estonija, Republika Latvija, Republika Litva, Republika Poljska, Republika Slovenija, Savezna Republika Njemačka i Slovačka Republika, čiji državljani zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u RH posebno dokazivati razlog svog ulaska (poslovni, gospodarski, turistički itd.).

Sve Odluke i upute, te preporuke:

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr, kao i pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 16 sati.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay