°C 5

Požar kraj Jaske: Zapalio se svinjac, ugušile se svinje i kokoši

20.01.2021.

Maja Peranić

Požar je noćas oko 3 sata buknuo na gospodarskom objektu u naselju Gornji Desinec na području Jastrebarskog. Kako smo doznali od vatrogasaca gorio je svinjac u kojem su bile i životinje kojima na žalost nije bilo spasa. Vatrogasci DVD-a Gornji Desinec i DVD-a Donji Desinec su vrlo brzo pristigli na teren i gasili vatru, a na intervenciji su se zadržali čak tri sata. Nastala je velika materijalna šteta.

-Noćas u 3 sata i 35 minuta zaprimili smo dojavu o požaru gospodarskog objekta u Mirnoj ulici u Gornjem Desincu. Odmah po dojavi na intervenciju smo izašli s vatrogasnim vozilom za gašenje požara i 7 vatrogasaca. Požar je lokaliziran za jedan sat i spriječeno je širenje požara na stambeni objekt. Uz nastalu veliku materijalnu štetu nažalost dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo uginule svinje i kokoši koje su se ugušile prije dolaska vatrogasaca. Osim vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Desinec na intervenciju je uzbunjena i susjedna vatrogasna postrojba DVD Donji Desinec koja je pristigla s vatrogasnom autocisternom, zapovjednim vozilom i 5 vatrogasaca. Ova zahtjevna intervencija završila je oko 6 sati i 30 minuta nakon raščišćavanja i uklanjanja izgorjele slame-izvijestili su iz DVD-a Gornji Desinec.

O ovom požaru izvijestila je i policija. Uzrok požara još nije poznat.

-Danas, 20. siječnja oko 3.30 sati u Gornjem Desincu u Mirnoj ulici, iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar gospodarskog objekta dimenzije 10x7 metara u vlasništvu 73-godišnjaka. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Požar su ugasili vatrogasci, a očevid će se obaviti danas-izvijestila je policija.

(foto: DVD Gornji Desinec)

Galerija slika

Požar kraj Jaske: Zapalio se svinjac, ugušile se svinje i kokoši Požar kraj Jaske: Zapalio se svinjac, ugušile se svinje i kokoši Požar kraj Jaske: Zapalio se svinjac, ugušile se svinje i kokoši Požar kraj Jaske: Zapalio se svinjac, ugušile se svinje i kokoši Požar kraj Jaske: Zapalio se svinjac, ugušile se svinje i kokoši