°C 25

Potpore za poticanje razvoja lovstva na području naše županije vrijedne 1,24 milijuna kuna

29.04.2020.

Redakcija

Novčane potpore za razvoj lovstva na svom području i ove je godine osigurala Zagrebačka županija. Upravo su u tijeku dva javna poziva ukupno vrijedna 1,24 milijuna kuna.

Tako je 780 tisuća kuna Županija osigurala za poboljšanje infrastrukture u lovištima što podrazumijeva: izgradnju, adaptaciju, uređenje i opremanje objekta za obradu i čuvanje mesa divljači, lovačkih domova s popratnim sadržajima, lovačkih streljana i izgradnju ispusta za divljač (volijera) s pripadajućom opremom, kao i promociju lovstva. Javni poziv otvoren je do 16. lipnja, a najviši ukupni godišnji iznos novčane potpore za tekuću godinu, koju jedan korisnik može ostvariti za poticanje razvoja lovstva po ovom pozivu iznosi do 100 kuna.

Isti iznos, lovoovlaštenici mogu ostvariti i temeljem drugog javnog poziva Zagrebačke županije koji se također odnosi na poticanje razvitka lovstva, a koji je ukupno “težak” 460 tisuća kuna. Taj javni natječaj namijenjen je poboljšanju gospodarenja s divljači i lovištem, a podrazumijeva: unos odraslog fazana i fazanskog pileta (starosti 10 -12 tjedana) , kao i unos zeca običnoga, te osiguranje lovišta od šteta od divljači na poljoprivrednim kulturama, šteta na lovno tehničkim i lovno gospodarskim objektima i šteta na divljači.

Natječaj predviđa i sprečavanje šteta od divljači, nabavu opreme za potrebe uzgoja i zaštite divljači u lovištima, kao i zbrinjavanje lešina divljih svinja i nabavu sredstva i opreme za dezinfekciju, te izradu dokumentacije.

Prijave na ove javne pozive Zagrebačkoj se županiji, odnosno njezinom Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, dostavljaju isključivo e-Prijavama.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay