°C 17

Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije

31.01.2023.

Redakcija

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture danas su potpisani ugovori s izvođačima radova na obnovi prometne infrastrukture oštećene u potresu 2020. godine. Ugovore je ispred Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije potpisao ravnatelj Tomislav Landeka.

- Riječ je o osam ugovora kojima će se sanirati 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta, ukupne duljine preko 60 kilometara. Zahvaljujući EU fondovima i bespovratnim sredstvima možemo u jako kratkom roku, bez opterećenja na naš proračun, učiniti značajne promjene u prometnoj infrastrukturi – rekao je Landeka.

Do sada je u sklopu projekta „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području Zagrebačke županije“ dovršeno 15 lokacija, a izrađeno je ukupno 96 projekata sanacije.

- Ovo je povijesni dan za Županijsku upravu za ceste Zagrebačke županije i za Zagrebačku županiju. Zahvaljujem se Vladi što je omogućila ova sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije, kao i ravnatelju ŽUC-a i njegovom timu, koji su uspjeli pripremiti ove projekte i prijaviti ih – poručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Javni poziv raspisan je 24. studenog prošle godine, a nakon što su provedeni natječaji javne nabave stvoreni su preduvjeti za potpisivanje ugovora teških 28,5 milijuna eura.

- Ovo je veliki infrastrukturni zahvat u Zagrebačkoj županiji. Mi smo do sada kao ministarstvo ugovorili 39 projekata, vrijednih 108 milijuna eura, od toga 24 ugovora za petrinjski potres u vrijednosti 56,6 milijuna eura i 15 ugovora za zagrebački potres u iznosu 51 milijun kuna. Mi smo do 30. siječnja ove godine isplatili oko 43 milijuna eura, što za petrinjski što za zagrebački potres, a ovim današnjim potpisivanjem ugovora ugovorili smo gotovo sva sredstava na raspolaganju – istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Galerija slika

Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije Potpisani ugovori za obnovu 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 lokalnih i županijskih cesta na području Zagrebačke županije