°C 28

Potpisani ugovori o izgradnji, Sveta Nedelja u studenom dobiva reciklažno dvorište

10.04.2019.

Petar Brnada

U sklopu provedbe projekta Izgradnje reciklažnog dvorišta, gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Dario Zurovec s predstavnicima tvrtke HIS d.o.o., iz Donje Višnjice danas je potpisao Ugovor za izvođenje radova i opremanje.

Gradonačelnik Zurovec tom je prilikom ujedno potpisao ugovore i s predstavnicima tvrtke GEOEKSPERT d.o.o., Zagreb ugovor za uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu i predstavnicima tvrtke HIDROPLAN d.o.o., Zagreb ugovor za uslugu projektantskog nadzora, a prethodno je točnije, 3. prosinca 2018. godine, potpisan Ugovor za uslugu tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbe i vidljivosti projekta s tvrtkom Maxicon d.o.o., Zagreb.

Što se tiče samo reciklažnog dvorišta, riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 3.031.741,46 kuna pri čemu prihvatljivi troškovi iznose 2.920.616,46 kuna, a bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda 2.482.523,99 kuna.

Razdoblje provedbe projekta predviđeno je od 1. listopada 2018. do 15. studenog 2019. godine pa bi tako stanovnici Svete Nedelje reciklažno dvorište svakako trebali dobiti sredinom studenog.

-Izuzetno sam ponosan što smo uspjeli osigurati bespovratna sredstva u visini od 85% odnosno 2,5 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda za izgradnju reciklažnog dvorišta. Projekt reciklažnog dvorišta dodatno će doprinijeti razvoju i podizanju svijesti o ekologiji i očuvanju okoliša jer ćemo njime osigurati adekvatan prostor za selektivno odvajanje otpada-kazao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Grad Sveta Nedelja je 15. studenog 2018. sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta – Grad Sveta Nedelja (referentni broj ugovora K.K.06.3.1.03.0111). Ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta, referentnog broja K.K.06.3.1.03.0111, potpisan je s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Iz Grada su poručili da će se tijekom provedbe projekta, na području grada provoditi informativno-obrazovne aktivnosti koje obuhvaćaju: slanje letaka uz račune za komunalnu naknadu, dijeljenje promotivnih materijala prilagođenih djeci (brošure radni listići, bojanke), postavljanje plakata po javnim ustanovama, vrtićima i školama, održavanje četiri edukativne radionice za djecu osnovnoškolske dobi u OŠ Vladimira Deščaka i OŠ Sveta Nedjelja, održavanje jedne edukativne radionice za djecu vrtićke dobi u gradskom vrtiću Dječji vrtić „Slavuj“, kao i završni događaj projekta (otvorenje reciklažnog dvorišta i izložba dječjih radova).

Foto: Grad Sveta Nedelja