°C 9

Posjekli i ukrali 11 stabala iz šume u Vrbovcu, kasnije grane prodavali

11.09.2021.

Maja Peranić

Dvojica muškaraca posjekla su 11 stabsla hrasta, bukve i graba u šumi nedaleko Vrbovca, a kasnije grane tih stabala i prodali. Sve to učinili su na štetu 50-godišnje vlasnice šume koja je ovim slučajem oštećena za nešto više od 11 000 kuna. Policija je kradljivce stabala pronašla te izvijestila o slučaju. Izvješće u nastavku prenosimo u cijelosti.

-Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 46 i 52 godine zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“  te 46-godišnjak sam i kazneno djelo „Prijevara“.
 
Naime, sumnja se da su osumnjičeni tijekom 2021. godine u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, na području Vrbovca kod Preseke, ušli u šumu oštećene 50-godišnjakinje, posjekli i otuđili 11 stabala hrasta, bukve i graba u vrijednosti 10.660 kuna. Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak u lipnju 2021. godine, grane tih stabala u namjeri stjecanja dodatne protupravne imovinske koristi ponudio na prodaju, a u konačnici i prodao za novčani iznos od 1000 kuna kojom prilikom je doveo kupca u zabludu vezano uz stvarno vlasništvo drva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je PU zagrebačka.