°C 11

Počinju radovi na realizaciji projekta Mali tehnopolis Samobor

11.07.2018.

Vana Pocrnjić

U narednih 10-ak dana krenut će građevinski radovi na prostoru bivše Vojarne Taborec, nakon kojih će za 17 mjeseci u potpunosti biti obnovljene još dvije zgrade, broj 26 i 31, u kojima će se, po završetku njihove rekonstrukcije, smjestiti Mali tehnopolis Samobor - MTS.

Za ovaj kapitalan projekt, ukupne vrijednosti 21.638.344,40 kn, Grad Samobor osigurao je Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. iznos od 19.490.552,00 kuna.

Sve počinje građevinskim radovima, vrijednim 9,8 milijuna kuna (bez PDV-a), koji će postojećim i budućim samoborskim poduzetnicima i obrtnicima osigurati kvalitetne uvjete i radni prostor s ciljem daljnjeg jačanja samoborskog gospodarstva.

Tim povodom su, nakon provedenog postupka javne nabave, u samoborskoj gradskoj vijećnici ugovor potpisali u ime Grada Samobora zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i, u ime izvođača radova, direktor tvrtke Izgradnja Futura d.o.o. iz Donjeg Stupnika Darko Lovrić.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković naglasila je važnost i značaj ovog projekta za Grad Samobor, koji bi uvelike trebao doprinijeti jačanju samoborskog poduzetništva i njegovoj konkurentnosti, obzirom da će Mali tehnopolis Samobor već u startu biti opremljen najnovijim 3D tehnologijama te tako, osim domaćih, privući u naš grad poduzetnike i inovatore iz drugih dijelova županije i šire.

Direktor Izgradnja Future d.o.o. Darko Lovrić, koji je na potpisivanje ugovora u Samobor došao u pratnji svojih suradnika Nade Popović i ing. Marka Škrtića, ukratko je predstavio svoju tvrtku i pojasnio što će sve raditi. Kako je rekao, najprije slijede sanacija i potrebna demontaža na zgradama, odnosno grubi vanjski radovi, da ih u tome ne bi zatekli loši zimski vremenski uvjeti, pa tako ne bi smjelo biti nepredviđenih prekida radova. Sve ostalo precizirano je ugovorom koji će tvrtka, sukladno terminskom planu, ispoštovati, jer za to ima sve kapacitete.

Uz zamjenicu Horvat Iveković potpisivanju ugovora nazočile su i voditeljice ovog projekta i javne nabave Martina Delišimunović i Lovorka Vlahović te Štefica Lustek, voditeljica Referade za prostorno uređenje i investicije, koja je pozvala direktora Lovrića da čim prije krenu s radovima.

Inače, projektom je predviđeno da se ove dvije zgrade povežu i zatvorenim hodnikom, čime bi se dobilo oko 1200 m2 iskoristivog prostora za potrebe naših gospodarstvenika.

(Izvor i Foto: Grad Samobor)

Galerija slika

Počinju radovi na realizaciji projekta Mali tehnopolis Samobor Počinju radovi na realizaciji projekta Mali tehnopolis Samobor Počinju radovi na realizaciji projekta Mali tehnopolis Samobor