°C 21

Općina Brdovec kao pozitivan primjer dobrog projekta održivog razvoja

19.05.2020.

Redakcija

 Dosadašnje aktivnosti općine Brdovec oko uređenja ekološke javne rasvjete, energetski učinkovitih društvenih domova te doprinosa uspostavi sustava održivog gospodarenja otpadom otvorile su mogućnost razvijanja još jednog područja u kojem su moguća „zelena“ rješenja: mobilnosti građana, odnosno prometnog sustava na području općine. Stoga je Općina u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), a koja je vodeća institucija za energetska rješenja s referencama i projektima na području cijele Europske unije osmislila projekt „Zelenomobilni Brdovec“, čiji je cilj nova mobilnost općine Brdovec.

Općina Brdovec usmjerena je prema održivom razvoju lokalne sredine. Dosadašnje aktivnosti uređenja ekološke javne rasvjete, energetski učinkovitih društvenih domova te doprinosa uspostavi sustava održivog gospodarenja otpadom otvorile su mogućnost razvijanja još jednog područja u kojem su moguća „zelena“ rješenja: mobilnosti građana, odnosno prometnog sustava na području općine.

Izvor: REGEA

 

Stoga je Općina Brdovec u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), a koja je vodeća institucija za energetska rješenja s referencama i projektima na području cijele Europske unije osmislila projekt „Zelenomobilni Brdovec“, čiji je cilj nova mobilnost općine Brdovec.

Ovaj projekt u konačnici uključuje razradu i odabir rješenja koja će se primijeniti kako bi se poboljšala mobilnost stanovništva, s naglaskom na poboljšanje javnog prijevoza i infrastrukture, uspostavu intermodalnosti te integraciju svih prometnih sustava u jedinstveno IT rješenje za stanovnike i posjetitelje općine.