°C 23

Niže cijene međugradskog prometovanja u svibnju za mještane Dubravice

11.05.2020.

Redakcija

Kako je s današnjim danom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sukladno trećoj fazi popuštanja mjera uspostavljen međugradski cestovni, željeznički i domaći zračni prijevoz putnika, te su otvoreni autobusni i željeznički kolodvori za međugradski promet, iz prijevozničke tvrtke Meštrović prijevoz d.o.o. obavještavaju kako se omogućava prijevoz putnika na relaciji DUBRAVICA – ZAPREŠIĆ, prema VOZNOM REDU. Linije voznog reda su u smanjenom opsegu tj. približno voznom redu subotom.

Naime, vezano uz ponovnu uspostavu prometovanja, u petak, 8. svibnja 2020. godine održan je sastanak između prijevoznika i jedinica lokalne samouprave (uključujući i Zagrebačku županiju) na kojem su dogovorene nove (niže) cijene za putnike, tj. na snazi je novi cjenik s popustima koji bi omogućili jeftinije putovanje s obzirom da i mještani Općine Dubravica osjećaju posljedice krize COVID-19.

Naglašavcamo i kako je danas i sutra prijevoz besplatan za sve putnike, tako da u tom periodu radnici mogu izraditi mjesečne pokaze, koje će za mjesec svibanj moći dobiti s dodatnih 30% popusta u odnosu na već snižene cijene. Novi cjenik je dostupan OVDJE.

Od 11.05.2020.-31.05.2020. za sve osobe starije od 65 godina iz Općine Dubravica je prijevoz besplatan uz predočenje osobne iskaznice. Izrada pokaza za korištenje besplatnog prijevoza nakon 1.6. kreće prema slijedećem rasporedu:

• Dubravica, Marija Gorica i Pušća od 13.5.2020.
• Brdovec od 18.5.2020.

Vozni red linija Zaprešić-Pušća-Dubravica-Klanjec-KumrovecZaprešić-Harmica-Kraj Gornji je dostupan ovdje.