°C 0

Nesreću na A1 kod Jaske izazvao vozač autobusa koji se prevrnuo: Teško ozlijeđene četiri osobe

12.01.2021.

Maja Peranić

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 2 u noći dogodila na A1 kod čvora Jastrebarsko ozlijeđeno je osam osoba, a od njih četiri teže. Podsjetimo, u nesreći je došlo do prevrtanja autobusa u kojem je bilo 13 putnika. Nakon obavljenog očevida policija je utvrdila da je nesreću skrivio 36-godišnji vozač nepropisnim kretanjem.

-Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je 36-godišnjak upravljao autobusom, a kretao se južnim kolnikom autoceste A1, prometni čvor Jastrebarsko- Zdenčina, desnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 20. km + 100 m nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je autobusom prešao na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, gdje je u zanošenju stražnjim dijelom autobusa naletio na smjerokazni stupić te sletio na meki teren s južne strane kolnika, a potom se prevrnuo na desni bok-kazali su u policiji.

Policija je izvijestila kako su u prometnoj nesreći teško ozlijeđene četiri osobe, 36-godišnji vozač autobusa te troje putnika, od kojih su dvije ženske osobe, obje starosti 49-godina te muškarac starosti 46-godina. Za nekoliko osoba težina ozljeda zasad nije još poznata. Svima ozlijeđenima liječnička pomoć pružena je u KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu te Općoj bolnici u Karlovcu. 
 
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 36-godišnjeg vozača autobusa bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu, istaknuli su iz PUZ-a.