°C 27

Nedjelja rezervirana za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola”

18.03.2024.

Redakcija

Stotinjak trkača sudjelovat će u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 47. međunarodnom atletskom supermaratonu „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine.

Start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj je u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

-Gotovo 90 posto maratona odvija se zapravo na našem području. Samim time natjecatelji i novinarske ekipe moći će upoznati Zagrebačku županiju i nadam se vratiti nam se kako bi u vlastitom aranžmanu istražili sve ono što im u turističkom smislu nudimo- rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Utrku je najavio i gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

-Utrka je zahtjevna i svatko tko dođe u Čazmu je pobjednik utrke, rekao je Pirak dodavši da je za sve natjecatelje i posjetitelje pripremljen bogat vikend program. Posebno je zahvalio svim maratoncima koji vole trčati „Čazmu“ koja je zahvaljujući supermaratonu prepoznata kao brend.

Prijave na maraton otvorene su do 20. ožujka, a nagradni fond za najuspješnije trkače višestruko je veći nego prošle godine.

-Nagrada za prvoplasiranog maratonca sada iznosi 500 eura, za drugo mjesto 400 eura i za treće mjesto 300 eura, a natjecatelji nam stižu iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije“, rekla je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, obrazovanje i odnose s javnošću Grada Čazme.

 

(Foto: Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županija/Zagrebačka županija)

 

 

Galerija slika

Nedjelja rezervirana za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola” Nedjelja rezervirana za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola” Nedjelja rezervirana za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola” Nedjelja rezervirana za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola” Nedjelja rezervirana za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola” Nedjelja rezervirana za supermaraton „Od Kaptola do Kaptola”