°C 11

Nagrađeni dugoselski obrtnici, priznanje primio i gradonačelnik

14.03.2019.

Petar Brnada

Obrtnička komora Zagreb u srijedu je svečanom sjednicom obilježila 24. godišnjicu svoga djelovanja, a tom su prigodom dodijeljena priznanja velikom broju obrtnika koji su dali izuzetan doprinos razvoju i promidžbi obrtništva.

Među nagrađivanim obrtnicima našlo se i društvo iz Dugog Sela, a riječ je o članovima gradskog Udruženja obrtnika, Miroslavu Stančeriću i Dariji Ferlak Đuričić, te o gradonačelniku Dugog Sela, Nenadu Panianu, koji je nagrađen „Zlatnim krugom“.

Naime, Miroslavu Stančeriću, vlasniku obrta Autoprijevoznik, dodijeljena je „Zlatna plaketa s pisanim priznanjem“ i to za izuzetni doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva.

Darija Ferlak Đuričić, vlasnica kozmetičkog salona Visage, nagrađena je priznanjem „Žena obrtnica“ kojeg Komora dodjeljuje za postignute iznimne rezultate i uspjehe u poslovanju obrta.

-Ponosna sam na ovu nagradu. Sretna sam zato što je prepoznat moj rad, punih 11 godina mog kozmetičkog salona. Veliko je ovo priznanje i poticaj za daljnji rad- kazala je Ferlak Đuričić.

I naposljetku, gradonačelnik Nenad Panian, nagrađen je „Zlatnim krugom Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem“ koje se dodjeljuje pravnim i fizičkim osobama za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva.

-Meni osobno ovo puno znači s obzirom da sam trideset godina samostalan, obrtni djelatnik, stomatolog. Znam što znači svim ljudima u Dugom Selu koji se bave obrtom, pogotovo obiteljskim. Ono pomalo zamire, ali mi nećemo dozvoliti da se to dogodi. Naša srednja škola i Grad podupirat će sve obrtnike i one koji žele ostati u Hrvatskoj i baviti se radom i prehranjivati svoju obitelj- rekao je gradonačelnik Panian.

Foto: Grad Dugo Selo