°C 18

Na Županijskom vatrogasnom natjecanju djece i mladeži nastupila 81 ekipa

29.05.2023.

Redakcija

 

DVD Klinča Sela ugostio je u subotu Županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži. Nastupila je 81 ekipa. U muškoj konkurenciji snage je odmjerilo 57, a u ženskoj 24 ekipe. U dječjoj muškoj kategoriji briljirala je ekipa DVD-a Velika Buna, a u ženskoj DVD Ribnica. Muška natjecateljska ekipa DVD-a Ostrna i ženska DVD-a Gornji Desinec najbolje su ekipe mladeži.

Nakon osvojene titule najboljih u gradu, mladim vatrogascima iz Velike Bune to je pošlo za rukom i u županiji.

- Prezadovoljni smo i mi iz DVD-a i roditelji. Niz se nastavlja. Na gradskom natjecanju bili smo prvi i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Dečkima je pošlo za rukom da ponove taj rezultat, a naše djevojčice završile su na solidnom trećem mjestu. Nadam se da će naša djeca dobiti priliku natjecati se i na državnoj razini. Naime, priča se da bi se trebalo održati jedna vrsta probnog državnog natjecanja u kategoriji vatrogasne djece. Ako to dobro prođe, u raspored natjecanja uvrstit će se i državno vatrogasno natjecanje za djecu – rekao nam je Dominik Šmint iz DVD-a Velika Buna.

Mlade vatrogaskinje iz Ribnice osvojile su prvo mjesto u svojoj kategoriji i napravile veliki rezultatski iskorak na županijskom natjecanju. Podsjetimo, na gradskom natjecanju održanom prošle godine djevojčice su bile druge iza ekipe iz Velike Bune. Ženska i muška mladež DVD- Ribnica zauzele su četvrto i šesto mjesto.

- Čestitamo našim ekipama na čiji smo rad i trud ponosni – poručili su iz DVD-a Ribnica.

I u DVD-u Ostrna imaju razloga za veselje njihova muška mladež osvojila je prvo mjesto, a ženska mladež drugo pa na Državno vatrogasno natjecanje u Novalji idu sa dvije ekipe.

Slična je situacija i DVD-u Gornji Desinec čija je ženska mladež osvojila prvo, a muška drugo mjesto pa i oni na Pag idu s dvije ekipe.

- Najveći je ovo uspjeh DVD-a Gornji Desinec koji će po prvi puta u povijesti sudjelovati sa dva .odjeljenja na državnom natjecanju. Čestitke svim našim odjeljenjima na izvrsnim rezultatima, a ovim putem čestitamo i njihovim voditeljima, kao i roditeljima – kažu iz DVD-u Gornji Desinec.

Društvo u Novalji pravit će im i ekipa ženske mladeži DVD-a Staro Čiče.

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je kako je vatrogastvo najjača civilna snaga Zagrebačke županije i stoga su vrata Županije vatrogascima uvijek otvorena te dodao kako je ponosan na njihove rezultate.

- Vjerujem da ćete imati uspjeha i na državnoj razini i ponovno osvjetlati obraz vatrogastva Zagrebačke županije. Vjerujem da ćete nešto 'imati za reći' i na sljedećoj vatrogasnoj olimpijadi – istaknuo Kolarec, koji je najboljim ekipama uručio priznanja.

Foto: Zagrebačka županija/Facebook/DVD Velika Buna/DVD Ribnica/DVD Ostrna/DVD Gornji Desinec