°C 10

Na Zračnoj luci Franjo Tuđman mlada Brazilka 'pala' s kilogramom kokaina!

04.07.2021.

Petar Brnada

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, odnosno zbog krijumčarenja nešto više od kilograma kokaina, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Utvrđeno je da je mlada Brazilka radi daljnje preprodaje 1. srpnja, po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatom muškom osobom, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu unutar koje su se nalazile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom ukupne mase od oko 1080 grama.

Taj kokain osumnjičena je 2. srpnja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku na način da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu.

Međutim, po dolasku u Zračnu luku „Franjo Tuđman“ iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled kojom prilikom su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.