°C 11

Muškarac upao u Centar za socijalnu skrb u Ivaniću, napao osoblje i porazbijao stolove

08.04.2021.

Maja Peranić

Nemili incident dogodio se jutros u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu u Ulici Franje Jurinca. Oko 10 sati u Centar je ušao muškarac koji je napao djelatnike centra, porazbacao inventar i oštetio nekoliko polica i stolove.

Zagrebačka policija potvrdila je za Jutarnji list da se radi o muškarcu kojega su priveli i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Prema do sada ustanovljenom, muškarac je u Centar došao radi rješavanja obiteljskih problema, navodno u vezi djece. Počeo je galamiti na osoblje Centra, a potom se "obrušio" na inventar i pričinio štetu. Policija ga je privela u policijsku postaju Ivanić-Grad i trenutno se nad njim provodi i kriminalističko istraživanje. Nakon toga će biti poznata kvalifikacija prijave protiv muškarca koji je verbalno napao i osoblje i zaštitarku, piše Jutarnji list. Nitko od djelatnika Centa u Ivaniću nije ozlijeđen.

Ovakav ispad zacijelo je posljedica slučaja koji se prije par dana dogodio u Novoj Gradiški, nakon čega se u javnosti višestruko prozivaju djelatnici Centara za socijalnu skrb.

Potvrdila je to i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj koja je za Dnevnik.hr kazala kako je ovo danas posljedica poruka koje su poslane u javnost, a u kojima se socijalne radnice karakterizira kao otimače djece i ubojice.

-Ovo je nešto što smo mi očekivali na neki način. Ja se samo nadam da se neće ponoviti ono što se dogodilo u Đakovu, a danas se moglo ponoviti. Mi smo navikli na ljute i nesretne stranke jer ova služba - njezina svrha je da radi s takvim ljudima. No, porukama koje se šalju, nama se crta meta na leđima. Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo. Bojim se da ovo neće stati, da je ovo samo početak. Pojedincima je porukama koje se pojavljuju u javnosti dan vjetar u leđa- kazala je Cuvaj za Dnevnik.hr.