°C 22

Motociklist poginuo u Kosnici, vozač traktora u Hruševcu

15.10.2018.

Redakcija

Vikend iza nas u Gorici su obilježile čak dvije teške prometne nesreće u kojima su smrtno stradala dvojica muškaraca.

Do prve nesreće došlo je u subotu, oko 20:15 sati u mjestu Donji Hruševec na Kravarskom, gdje je smrtno stradao 64-godišnji vozač traktora.

-Muškarac je stradao kao vozač traktora prilikom slijetanja van kolnika na meki teren - odvodni kanal gdje je došlo do prevrtanja traktora koji je prikliještio vozača- kazali su iz policije.

Druga teška prometna nesreća sa smrtnim posljedicama dogodila se u nedjelju u mjestu Velika Kosnica.

Kako navode iz policije, oko 14:05 sati na raskrižju Zagrebačke i Domovinske ulice u Velikoj Kosnici sudarili su se vozač motocikla i osobni automobil-kombi vozilo prilikom čega je smrtno stradao 52-godišnji motociklist.

Zabilježili 70 prekršaja

Gorička policija tijekom čitavog je proteklog vikenda u noćnim satima provodila pojačane aktivnosti u prometu tijekom kojih je na području grada utvrdila ukupno 70 raznih prometnih prekršaja.

Naime, u sklopu akcije „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, policija je evidentirala 44 prekršaja nepropisne brzine, pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog parkiranja, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te osam ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača, koji je u Ribnici BB u subotu iza 23 sata, napuhao 1,92 promila.

-Još u dane vikenda van vremena akcije bile su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom. Sve ukupno u dane vikenda bilo je pet prometnih nesreća (dvije prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, jedna prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom- priopćili su iz policije.