°C 25

Ministar Butković potpisao sporazum sa ŽUC-om: Most preko Save povezat će Zaprešić i Svetu Nedelju

04.05.2021.

Maja Peranić

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, i Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije potpisali su u Zaprešiću Sporazum o izradi Studije izvedivosti s analizom troškova i koristi za gradnju prometnice „Bestovje-most na Savi (Podsused) – Zaprešić“.

Radi se o novoj županijskoj cesti koja će mostom preko Save povezati Svetu Nedelju i Zaprešić te se nadovezati na buduću istočnu obilaznicu Zaprešića. Ukupna duljina buduće županijske ceste iznosit će oko 7700 metara. Osim mosta preko Save, denivelirat će se prijelaz preko željezničke pruge i sagraditi vijadukt prema Bestovju.

-Izgradnjom obilaznice skratit će se vrijeme putovanja između ova dva grada. Uz nju će se otvoriti i nove poslovne zone, a time i nova radna mjesta- rekao je Landeka.

Ministar Butković je rekao da će glavni projekt za gradnju ove prometnice biti izrađen do kraja 2021. i da će se ona graditi sredstvima europskih fondova. Za gradonačelnika Zaprešića Željka Turka nova prometnica znači i otvaranje nove poslovne zone u Novim dvorima.

-Njezinom izgradnjom stvaramo preduvjete daljnjega razvoja našega grada- rekao je Turk.

Također, ovim projektom zadovoljan je i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec koji je istaknuo dobru suradnju njegove gradske uprave sa Zagrebačkom županijom.

-Konstruktivni odnosi koje imamo sa Zagrebačkom županijom, a koji će izborom Fokusovih kandidata na izborima 16. 5. biti dodatno ojačani, rezultirali su još jednim velikim projektom - mostom preko Save prema Zaprešiću koji će, za razliku od prvotnih planova, ići s područja Svete Nedelje. Dobru suradnju sa županijom i susjednim gradovima nastavit ćemo i u godinama koje dolaze na korist svih građana Svete Nedelje-poručio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

(foto: Zagrebačke županija/Facebook)

Galerija slika

Ministar Butković potpisao sporazum sa ŽUC-om: Most preko Save povezat će Zaprešić i Svetu Nedelju Ministar Butković potpisao sporazum sa ŽUC-om: Most preko Save povezat će Zaprešić i Svetu Nedelju Ministar Butković potpisao sporazum sa ŽUC-om: Most preko Save povezat će Zaprešić i Svetu Nedelju Ministar Butković potpisao sporazum sa ŽUC-om: Most preko Save povezat će Zaprešić i Svetu Nedelju