°C 25

Mato Čičak novi predsjednik Županijske skupštine, smijenjeni Mikuljan oglasio se zanimljivom objavom

27.11.2019.

Petar Brnada

Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije – odlučeno je na današnjoj sjednici na kojoj je Čičak izabran sa 32 glasa za, 1 protiv te 10 suzdržanih.

Na funkciji predsjednika Županijske skupštine Čičak će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika, Damira Mikuljana, svog stranačkog kolegu iz HDZ-a.

-Zahvaljujem se na podršci, zahvaljujem se prethodnom predsjedniku Skupštine na svemu što je radio za Zagrebačku županiju. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno uspjeti napraviti projekte koje smo si zadali u predstojećih godinu i pol mandata- izjavio je Mato Čičak nakon imenovanja.

O današnjoj točki dnevnog reda odnosno o svom razrješenju na Facebooku se oglasio sada već bivši predsjednik, Damir Mikuljan.

- Svjedoci smo i da se često pogrešno smatralo da se “ide naprijed” i tek kada su ljudi došli na vlastite tragove koje su na prijeđenom putu ostavili, shvatili su da su se cijelo vrijeme, umjesto naprijed, kretali - u krug. Shvatili su da su - lutali! Javnosti i vremenu prepuštam ocjenu znači li dnevni red ove Skupštine - “ići naprijed” ili vrtnju u krug i lutanje. No čak i u slučaju da se zaluta, nailazak na ostavljene vlastite tragove, na tragove vlastitog djelovanja, otvara mogućnost susreta s vlastitim zabludama i greškama. Pruža šansu da se odabere ispravan put i pravac. Možda- napisao je Mikuljan zahvalivši svima u Stručnoj službi Županijske skupštine na zajednički ostvarenom putu te svima onima koji su mu davali podršku u obavljanju dužnosti Predsjednika Skupštine, posebno potpredsjednici Ljubici Ambrušec i potpredsjedniku Zvonku Kuniću.