°C 2

'Majstori' operirali Dubravom: Gumenim crijevom iz bagera izvukli oko 150 litara goriva i dali petama vjetra

09.12.2021.

Maja Peranić

Vrbovečka policija stala je na kraj dvojici kradljivaca goriva koji su na području općine Dubrava, u naselju Mostari, iz spremnika bagera gumenim crijevom izvukli oko 150 litara goriva. Prema riječima policije, 30-godišnjak i 25-godišnjak gorivo su utočili u plastične karnistere te se dali u bijeg.

Slučaj se dogodio u noći 21. studenog oko 23 sata, a policija je o tome izvijestila nakon što je dovršila kriminalističko istraživanje. Radi se o dvojici muškaraca koje se sumnjiči da su na područje općine Dubrava došli u vozilu bjelovarskih registracija te su materijalno oštetili tvrtku sa sjedištem u Bjelovaru za oko 10 000 kuna.

-Sumnja se da su 21. studenoga 2021. godine između 22.45 i 23 sata, osobnim vozilom marke VW Caddy bjelovarskih registarskih oznaka zajedno dovezli do mjesta Mostari na području općine Dubrava i zatim pješice prišli parkiranom radnom stroju-bageru marke „JCB“ u vlasništvu trgovačkog društva iz Bjelovara. Potom su, sumnja se, podesnim alatom provalili u spremnik za gorivo, a zatim pomoću gumenog crijeva iz spremnika goriva radnog stroja izvukli oko 150 litara pogonskog goriva. Otuđeno su gorivo, sumnja se, utočili u plastične karnistere, stavili ga u svoje vozilo i njime se dali u bijeg-izvijestila je policija.

Policijski službenici iz Vrbovca su obilaskom svog područja zatekli osobno vozilo bjelovarskih registarskih oznaka te su posumnjali u povezanost dvojice muškaraca s navedenim događajem, a što su kroz kriminalističko istraživanje i dokazali. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 10.000 kuna, dodali su iz policije.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

(foto: ilustracija/pixabay)