°C 17

Ljekarne Zagrebačke županije u Rudama otvorile novu poslovnicu

08.05.2021.

Petar Brnada

U sklopu prostora Doma zdravlja Zagrebačke županije u Rudama otvorena je ljekarna.

-Ovime smo stanovnicima Ruda osigurali kompletnu i dobro koordiniranu primarnu zdravstvenu zaštitu- rekla je Matea Mršić, voditeljica novootvorene ljekarne, jedne od 19 podružnica Ljekarni Zagrebačke županije. Ljekarna u Rudama radit će u istom radnom vremenu kao i ordinacija opće medicine i stomatološka ordinacija - ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i petkom prijepodne.

Kraćoj svečanosti u prigodi početka rada ljekarne prisustvovao je i župan Stjepan Kožić.

Zahvalio je Ljekarnama Zagrebačke županije što su uspjele iznaći načina i snage unutar svoga poslovanja otvoriti još jednu ljekarnu.

-To znači da Ljekarne dobro posluju, jer da nije tako ne bi u ovaj prostor mogle uložiti oko 400.000 kuna- rekao je župan. Istaknuo je i da su zaposlenici Ljekarni uvijek bili inovativni.

-Sami rade značajan broj pripravaka, a u vrijeme kada je počela pandemija koronavirusa sami su radili i dezinficijense- dodao je župan.

U ime Ljekarni Zagrebačke županije prisutne je pozdravila Renata Žakman Tomić, zamjenica ravnateljice.

Nakon otvorenja ljekarne, župan je obišao pekarnicu Nikl, u kojoj se proizvodi rudarska greblica, tradicionalni slani kolač, nedavno uvršten u registar zaštićenih oznaka izvornost i zemljopisnog podrijetla na razinu Europske unije. U razgovoru s Andrejasom i Jelenom Nikl upoznao se s procedurom koja je prethodila zaštiti ovoga kolača, koji se sada pod nazivom rudarska greblica smije proizvoditi samo u Rudama, Cerju Samoborskom, Braslovju, Kotarima, Manjoj Vasi, Bukovju Podvrškom i Prekrižju Plešivičkom.

 

Foto i izvor: Zagrebačka županija

Galerija slika

Ljekarne Zagrebačke županije u Rudama otvorile novu poslovnicu Ljekarne Zagrebačke županije u Rudama otvorile novu poslovnicu Ljekarne Zagrebačke županije u Rudama otvorile novu poslovnicu Ljekarne Zagrebačke županije u Rudama otvorile novu poslovnicu Ljekarne Zagrebačke županije u Rudama otvorile novu poslovnicu Ljekarne Zagrebačke županije u Rudama otvorile novu poslovnicu