°C 22

Krizni stožer Zagrebačke županije u samoizolaciji?

30.03.2020.

Petar Brnada

Ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, dr. Većeslav Bergman, pozitivan je na korona virus, javlja 24sata. Na ove informacije oko 17 sati reagirala je Zagrebačka županija demantirajući dalje navedene informacije. Članak pročitajte OVDJE.

Uz njega je navodno u samoizolaciji sada i veći dio kriznog stožera županije koji je s njim bio u kontaktu. Tako je županijski stožer trenutno obezglavljen, dok se čekaju rezultati testa je li još netko pozitivan na virus.

Kako piše 24sata, s terena im stižu informacije da je i cijela Zdravstvena stanica Križ pokraj Ivanić-Grada van pogona, svi liječnici i sestre, zbog neodgovornog zaraženog pacijenta koji je dolazio u zdravstvenu stanicu. Tako je sada cijela Općina Križ bez primarne zdravstvene zaštite.

Krizni stožer Zagrebačke županije, piše 24 sata, završio je u samoizolaciji nakon sastanka održanog 19. ožujka, koji, kako doznaju, po savjetima epidemiologa nije ni trebao biti održan. Na sastanku je bio i dr. Bergman, koji je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, i spada u najrizičniju skupinu pacijenata.

Zašto je sastanak održan, i tko je na njemu inzistirao, novinari 24 sata upitali su i župana Stjepana Kožića, koji im je odgovorio da kao onkološki bolesnik radi od kuće i nije upućen u sva zbivanja.

Pitanja su poslali i pročelnici njegovog ureda, a odgovori se tek očekuju.