°C 10

Križ: Dvoje djece otrovalo se plinom!

27.07.2021.

Maja Peranić

U stanu na Trgu Svetog križa u Križu došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom dvoje maloljetne osobe, izvijestila je jutros PU zagrebačka. Slučaj se dogodio u nedjelju, a nakon što su djeca prevezena u bolnicu posumnjalo se upravo na trovanje plinom.

Plin je navodno curio iz bojlera koji se nalazio u dnevnom boravku, a proširio se do spavaće sobe dok je radio i klima uređaj.

-U nedjelju, 25. srpnja oko 22 sata u Križu na Trgu Svetog križa, u stanu je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom dvije maloljetne osobe u što se posumnjalo nakon njihova dolaska u bolnicu. Očevidom je utvrđeno da je plin najvjerojatnije istjecao u gornjoj dimovodnoj cijevi plinskog bojlera koji se nalazi u dnevnom boravku i koji je bio uključen, nakon čega se nastavio širiti u spavaće sobe za vrijeme dok je uključen bio i klima uređaj. Liječnička pomoć ozlijeđenima je pružena u KBC Zagreb nakon čega su otpušteni na kućnu njegu. Očevid će se nastaviti u nazočnosti vještaka i stručnih osoba-izvijestila je policija.