°C 24

Kožić: Ne prelazim kod Bandića

30.01.2019.

Juraj Odrčić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ujedno i predsjednik stranke koja nosi njegovo ime "Stjepan Kožić – nezavisna lista" danas se našao u središtu javnih komentara nakon što je N1 televizija objavila neslužbenu informaciju da će stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dobiti još jedno poznato ime - i to samog Kožića.

Takvu neprovjerenu informaciju danas je demantirao župan Kožić potvrdivši da nema namjeru priključiti se stranci čelnika susjedne županije odnosno Grada Zagreba.

- Nisam prešao niti namjeravam preći u stranku Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnost. Nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik - poručio je Kožić.

Inače, Kožić je nositelj izvornog saborskog mandata koji je osvojio na listi Hrvatske seljačke stranke, no zbog nespojive dužnosti s onom županskom mjesto je prepustio Mladenu Madjaru koji je nedavno istupio iz HSS-a i ušao u klub zastupnika stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnost. Kožić je medijima demantirao ikakvu povezanost s tom akvizicijom zagrebačkom gradonačelnika koji je u Hrvatski sabor ušao s jednim izvornim mandatom, a u međuvremenu klub mu je narastao do čak 13 zastupnika.