°C 23

Kod Ivanića stvorio savršene uvjete i sadio marihuanu

11.05.2023.

Redakcija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni, s ciljem proizvodnje i daljnje preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom razdoblju u kući na području Donjeg Prnjanovca, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za uzgoj bilja te su sadio konoplju tipa droga koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao s namjerom daljnje preprodaje.

Pretragom kuće pronađeno je ukupno 111 sadnica konoplje tipa droga visine od 2 do 145 cm, 1649 grama konoplje tipa droga pakirane u 12 staklenki te tri platnena šatora opremljena uređajima za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.