°C 16

Klinča Sela: Počeli radovi na cesti Repišće-Beter

16.11.2018.

Redakcija

Započeli su radovi na rekonstrukciji ceste Repišće-Beter, a koji se u stopostotnom iznosu financiraju sredstvima Europskih fondova.

Podsjetimo, riječ je o cesti koja je zbog učestale pojave klizišta bila u vrlo lošem stanju te joj je bila potrebna potpuna rekonstrukcija. Projekt rekonstrukcije vrijedan je 4.929.937,81 kuna, a uključit će sanaciju klizišta, izgradnju oborinske odvodnje i proširenje ceste novim asfaltom, a u potpunosti će ga financirati Europska unija.Opći cilj projekta je povećati kvalitetu prometne povezanosti među naseljima Beter i Repišće rekonstrukcijom nerazvrstane ceste čime će se osigurati veća razina cestovne sigurnosti sudionika u prometu, potaknuti razvoj općine, poboljšati životne i radne uvjete u ruralnom području te očuvati okoliš, ističu iz Općine Klinča Sela.


Radovi na spomenutoj prometnici započeli su početkom studenog, a zbog njih će, do završetka ona biti zatvorena za promet.

Projektom će biti rekonstruirano 1260,19 metara kvadratnih kolničke konstrukcije, izrađeno 972 metara kvadratnih novih odvodnih betonskih kanala sa 780 metara kvadratnih travnatih elemenata, postavljen 21 prometni znak (vertikalna signalizacija) te izrađeno 1270 metara kvadratnih horizontalne signalizacije.

Završetak radova očekuje se tijekom 2019. godine.