°C 17

Kažnjeno više biciklista i vozača električnih romobila nego motociklista u dvodnevnoj akciji policije

26.08.2023.

Ivana Ćurić

U srijedu i četvrtak, 23. i 24. kolovoza 2023. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je ciljana akcija pojačanog postupanja prema vozačima motocikla, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava.

Akcija je provedena s ciljem podizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu te s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda, bicikala, ali i osobnih prijevoznih sredstava kao jednog od noviteta u smislu zakonskih odredbi vezano za novu kategoriju vozila u cestovnom prometu.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su ukupno 79 vozača bicikala, 26 osobnih prijevoznih sredstava i 79 vozača mopeda i motocikala.

-Utvrđeno je ukupno 83 ciljanih prekršaja, od toga kod vozača mopeda i motocikala utvrđeno je 25 prekršaja i to 12 prekršaja vožnje bez zaštitne kacige, dva prekršaja zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i osam ostala prekršaja te kategorije vozača. Nadalje, utvrđeno je 58 prekršaja vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava-javlja PUZ.