°C 11

Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost

13.01.2020.

Petar Brnada

Pričljiv, vedar, bistar... Sa sto jednom 'na plećima' još uvijek obavlja sitne krojačke popravke. Veseli ga to! Vesele ga i druženja pa ga je razveselilo i gotovo 300 čestitara na njegovu 101. rođendanu. Josip Pisnjak, rodom iz Kloštra Ivanića, šnajder po zanimanju, danas je smješten u staračkom domu u Dubravi.

Kako su doznali iz Zagrebačke županije, Josip je član tamošnje udruge umirovljenika, koja je i organizirala proslavu njegova rođendana.  Među čestitarima, s tortom, bila je i Nadica Žužak, zamjenica župana. Poželjela je slavljeniku puno zdravlja, jer bude li zdravlja bit će i novih druženja.

A što je recept za dugovječnost? „Nikada nemoj činiti drugome što tebi nije ugodno!“, odgovorio je Josip. Sa šest je godine počeo čuvati krave.

„Bio sam tuđi sluga. I tuđe sam hlače nosio. I cipele. Bili smo siromašni, malo smo toga imali. Nisam izučio za šnajdera jer sam to htio, nego zato što je 'gazdi', kojega smo sreli na sajmu u Ivanić-Gradu, baš trebao šegrt. Poslije rata sam radio u Zagrebu, pa u krojačkoj zadruzi u Ivanić-Gradu, pa sam onda bio i poslovođa u Antilopu... I danas, ako me netko treba - tu sam! No, ljudi u domu malo drapaju, pa posla baš i nema“, pripovijeda Pisnjak.

Okupljenima je poručio: „Nikada nemoj nikoga uvrijediti, jer ni tebi nije ugodno kada te drugi vrijeđaju“.

Izvor i foto: Zagrebačka županija

Galerija slika

Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost Josip iz Kloštra proslavio 101. rođendan: Još uvijek obavlja krojačke popravke, a otkrio je i recept za dugovječnost