°C 4

Još jedan razred škole u Dugom Selu u samoizolaciji! Danas 8 novih slučajeva u županiji!

28.09.2020.

Maja Peranić

Na području Zagrebačke županije osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Po jedan broje Zaprešić i Općina Rugvica, dok su tri nova slučajeva zabilježena u Velikoj Gorici i Dugom Selu. Među osobama pozitivnima na Covid-19 iz dugog sela jedan je nastavnik osnovne škole zbog kojeg je cijeli jedan razred u samoizolaciji.

-Od 8 novooboljelih osoba 4 su kontakti prethodno oboljelih, a za 4 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 50 osoba. Zbog pozitivnog nastavnika, mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu. Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada-izvijestili su iz županije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 28.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 779 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 527 osoba, a 16 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 236 slučajeva.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.