°C 2

Jedan novozaraženi u Dugom Selu, ostali gradovi danas bez promjena!

30.07.2020.

Maja Peranić

Nema puno promjena po pitanju novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zagrebačke županije u odnosu na podatke od jučer. Jedan novi slučaj zaraze potvrđen je na dugoselskom području. Ispostava doma zdravlja u Dugom Selu u posljednje vrijeme svakodnevno broji nove slučajeve zaraze.

Brojka zaraženih na području Dugog Sela popela se tako na 28 od pojave koronavirusa do danas, dok je dosad izliječeno 17 osoba, a jedna je preminula. Tako da je na dugoselskom području trenutno 10 osoba koje boluju od koronavirusa.

Osim jednog novooboljelog u Dugom Selu, drugih promjena na području županije u odnosu na podatke od jučer nema. U Zagrebačkoj županiji trenutno je aktivno 49 slučajeva, a do sada je ukupno izliječeno 185 osoba te ih je preminulo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.