°C 17

Jastrebarsko: Dijete poginulo na mopedu

11.07.2020.

Ivana Ćurić

Jučerašnji dan pretužno je završio u Gucima Draganičkim kraj Jastrebarskog gdje se oko 17:25 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je život izgubilo jedno dijete.

-Ono je prije stjecanja prava na upravljanje, sa zaštitnom kacigom na glavi, upravljalo mopedom marke Tomos, a kretalo se sporednom cestom Ulice Guci Draganićki u smjeru jugozapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Guci Draganički prošlo je pored znaka obavezno zaustavljanje i ušlo u raskrižje skrenuvši udesno na sjevernu, a odmah zatim na južnu kolničku traku namjeravajući nastaviti vožnju u smjeru jugozapada, ne propustivši vozila koja imaju prednost prolaska. Tom prilikom je na južnoj kolničkoj traci na njega naletio osobni automobil marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, koji se kretao Ulicom Guci Draganićki u smjeru sjevera. U prometnoj nesreći, nakon pružene liječničke pomoći smrtno je stradalo dijete vozač mopeda, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku-priopćili su iz PUZ-a.

Na dijelove mopeda je naletio i teretni automobil marke MAN zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak te osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak.