°C 15

Hicima im usmrtili pse, vlasnici u očaju: 'Naišli su na zlo koje nisu poznavali'

12.02.2019.

Romana

Na Facebook stranici Zrno Eko imanje, jednom od prvih poduzeća za organsku poljoprivredu u Hrvatskoj, u subotu je objavljeno da su njihovi psi ljubimci, Zrnko i Lija ubijeni iz vatrenog oružja neposrednoj u blizini imanja u malom selu Habjanovcu kraj Vrbovečke Dubrave.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ovaj tjedan ostali smo bez svojih simbola, kolega i prijatelja.

Zrnko i Lija ubijeni su hladnokrvno iz vatrenog oružja, u neposrednoj blizini našeg imanja. Nisu imali nikakve šanse. Malena Lija, koja nam je osunčala živote prije 3 godine, na mjestu je pala mrtva. Veći Zrnko, koji je s nama već 10 godina, borio se za život dok nije pao u jarak iz kojeg se više ni zubima nije mogao izvući.

Tražili smo ih iz zraka i s kopna; pješke, s motornim vozilima i letjelicama misleći da im se desila neka nezgoda. Kad smo ih našli smrznute tri dana kasnije, shvatili smo da su naišli na zlo koje nisu poznavali.

Kroz godine smo nakupili tisuće fotografija i videomaterijala koji slave njihov život i doprinos Zrnu, mnoge od kojih smo podijelili s Vama. Danas djelimo njihov tragičan kraj koji ta dva predivna bića nisu zaslužila.

Naša tuga bi bila umanjena, a naša srca zahvalna, kad njihova žrtva ne bi bila uzaludna te kad bi ono što se njima dogodilo pomoglo da se tako nešto ne dogodi više nikome.

Dragi Zrnko i Lija, u našim mislima i srcima ste sada i zauvijek <3

Molimo Vas da podijelite ovu objavu. Za ubojstvo Zrnka i Lije napravljen je očevid i otvorena istraga za koju je nadležna PP Vrbovec. Molimo sve koji imaju bilo kakva saznanja o slučaju da se jave nama ili nadležnima”.

 


foto: Facebook


foto: Facebook

Nakon intenzivne potrage pronađeni su smrznuti, oboje s prostrjelnim ranama. Vlasnici ubijenih pasa pozvali su policiju koja je napravila očevid i otvorila istragu. Objavom na Facebooku vlasnici pasa zamolili su sve koji nešto znaju da se jave njima ili policiji.

Iako još ništa nije službeno potvrđeno, mnogi vjeruju da su za ubojstvo ovih pasa odgovorni lovci.