°C 10

FOTO: Krali elektro-instalacijske kolutove, pa ih u krađi zatekla ivanićgradska policija

03.04.2024.

Ivana Ćurić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Republike Hrvatske (28 i 23) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“.

Naime, sumnja se da su krajem ožujka 2024. godine na području Ivanić-Grada s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i oduzimanja tuđe pokretne stvari, sa zasada nepoznatom osobom i vozilom dovezli se do blizine trgovačkog društva.

-Tada nepoznati muškarac odvozi vozilo s mjesta događaja, a osumnjičeni dvojac sa škarama za željezo režu žičanu ogradu, te ulaze kroz napravljeni otvor u krug trgovačkog društva. Kroz taj su otvor, sumnja se, izgurali više kolutova s namotanim elektro-instalacijskim kablovima van kruga trgovačkog društva. Tada odlaze po kombi vozilo prethodno parkirano u blizini i prilikom utovara u teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka. Osumnjičene su u tome uočili policijski službenici iz Ivanić-Grada te, iako su se dali u bijeg, sustignuti su i uhićeni-javlja PUZ.Ukupna materijalna šteta iznosi oko 2000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

 

(izvor i foto:PUZ)

Galerija slika

FOTO: Krali elektro-instalacijske kolutove, pa ih u krađi zatekla ivanićgradska policija FOTO: Krali elektro-instalacijske kolutove, pa ih u krađi zatekla ivanićgradska policija FOTO: Krali elektro-instalacijske kolutove, pa ih u krađi zatekla ivanićgradska policija FOTO: Krali elektro-instalacijske kolutove, pa ih u krađi zatekla ivanićgradska policija