°C 19

Energetska obnova OŠ Sveta Nedelja: Održana konferencija za medije

17.08.2018.

Redakcija

U Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje u četvrtak je održana konferencija za medije vezana za potpisivanje Ugovora za energetsku obnovu između Osnovne škole Sveta Nedelja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vrijednom 9 milijuna kuna.

Kako navode iz Grada, navedenim ugovorom ostvareno je 3.646.709,15 kuna s PDV-om bespovratnih sredstava od Fonda, dok preostali iznos od 5.453.002,54 kn financira Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija, odnosno pola sredstava osigurava Grad Sveta Nedelja, a drugu polovicu Zagrebačka županija. Potpuna rekonstrukcija Osnovne škole Sveta Nedelja tako je s PDV-om teška ukupno 9.099.711,69 kuna.

Konferenciji su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, a svi su zajedno izrazili zadovoljstvo potpisanim Ugovorom.

-Ovaj projekt je dobar primjer kako institucije sa različitih razina međusobno dobro surađuju, te da mogu postići i realizirati uspješan projekt- kazao je Nađi te dodao da mu je zadovoljstvo što je Grad Sveta Nedelja dao svoj doprinos u pisanju projekata i ostvarenju istih.

Zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić, naglasio je da će djeca sada imati bolje i kvalitetnije uvjete školovanja nakon rekonstrukcije, a poduzetnici će dobiti priliku za posao na realizaciji energetske obnove.

Ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić, također se zahvalila svima, a ponajprije gradu Svetoj Nedelji te je navela kako su posljednji veći radovi na školi izvođeni 2000. godine, te kako do sada nisu imali prilike uložiti ovoliko sredstava. Između ostalog je istaknula kako će navedeni radovi uvelike pridonijeti materijalnom i prostornom stanju, poboljšanju uvjeta rada, a time i zadovoljstvu učenika i profesora, jednako kao i uštedi, odnosno smanjenju troškova energenata.

S njima se složio i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, koji je rekao da će se ovim projektom ostvariti do 68% energetske uštede, a time i novaca koje škola može preusmjeriti u podizanje kvalitete obrazovanja te napomenuo da ovim projektom brinu i o zaštiti okoliša, podizanju kvalitete boravka djece i nastavnika u prostorima škole.

Dodajmo i da je već ranije potpisan ugovor o energetskoj obnovi PŠ Kerestinec tako da će se obje energetske obnove odvijati paralelno.

Izvor i foto: Grad Sveta Nedelja